Op zondag 20 April, 1e Paasdag slaan Soepermarkt en Horizonverticaal voor de 2e keer in succesie de handen ineen voor een inspirerende samenwerking. Onder de naam Soep op Zondag@Horizonverticaal worden de krachten gebundeld. Hedendaagse kunst, cross-over, live muziek, dj’s en natuurlijk eten in de galerie van Horizonverticaal aan de Houtmarkt.
Gratis entree!

KUNST
- Michiel van der Zanden: Tijdens Soep op Zondag@Horizonverticaal zal de expositie ‘Can’t Touch This’ te zien zijn, een presentatie met nieuw en nog niet eerder vertoond werk van de internationaal geroemde kunstenaar Michiel van der Zanden. Speciaal voor deze presentatie heeft van der Zanden onderzoek gedaan naar de toepassing van de Unreal Game Engine binnen zijn oeuvre. De Unreal Game Engine geeft de bezoeker de gelegenheid in de virtuele wereld van de computergame een werk van, van der Zanden in 3D te ervaren. Deze ingreep in de ruimte van Horizonverticaal bied een mooi spanningsveld met de fysiek tastbare objecten binnen de tentoonstelling.

MUZIEK
- Änimal (live): Een jong en ambitieus producersduo van harmonische en melodieuze bassmuziek. Ze mengen verfijnde synths met zowel akoestische als elektronische samples tot een in Nederland uniek geluid. Ingetogen maar soulvolle arrangementen waarin rust en subtiliteit een belangrijke rol speelt zijn kenmerkend voor Änimal.
- David Douglas (live): Deze elektronische producer uit Utrecht maakt een sterk uitgebalanceerde mix van electronica, house, ambient en pop. De bezwerende beats, met een licht psychedelisch randje, zijn zowel dansbaar als dromerig. Zijn Nieuwe plaat Moon Observatios zal dan ook goed in de smaak vallen bij fans van bijvoorbeeld Caribou, Röyksopp, Apparat en John Talabot. Eerder werd David Douglas al opgepikt door grote mediaplatformen zoals Pitchfork, XLR8R, Electronic Beats, VICE’s THUMP en BBC Radio.
https://soundcloud.com/daviddouglasmusic

- Daarnaast de DJ’s Sjef Rolet (INI / Umoja / Soep meets Dynomite), met recht een Haarlemse Held en DJ Moes, de man achter Soep op Zondag.
http://www.mixcloud.com/Moes/soulbeats-nr-2/

SOEP
- Naast het verzorgen van, live, muziek en kunst zal er ook een verantwoorde maaltijd worden aangeboden. Chef en kunstenaar Caroline de Bruijn zal aanwezig zijn om een biologische en duurzame Oersoep te serveren aan de bezoekers.