Literatuur bij Horizonverticaal (LT/HV#3)


Schrijvers: Schrijvers Thomas Verbogt, Elke Geurts, Mirjam Brandenburg en Thomas Heerma van Voss lezen voor.

Op vrijdag 20 september is er een voorleesavond bij Horizonverticaal in Haarlem. Schrijvers Thomas Verbogt, Elke Geurts, Mirjam Brandenburg en Thomas Heerma van Voss dragen voor uit eigen werk én uit dat van hun literaire helden.
De voorleesavond begint om 20:30. De deur van Horizonverticaal is vanaf 20:00 open. Er wordt voorgelezen in twee blokken van drie kwartier, er is een kwartier pauze. Entree bedraagt vijf euro, af te rekenen aan de deur. U wordt niet thuisgebracht.

Thomas Verbogt leest… Raymond Carver en Thomas Verbogt
Elke Geurts leest… René de Obaldia en Elke Geurts
Mirjam Brandenburg leest… J. J. Voskuil en Mirjam Brandenburg
Thomas Heerma van Voss leest… Vladimir Nabokov en Thomas Heerma van Voss

Over de auteurs:

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond.
Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Verbogt wordt geprezen om zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen.

Elke Geurts (1973) studeerde dramaschrijven en literaire vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is auteur van drie romans. Ze schrijft verhalen, columns en artikelen in opdracht. Ze is een meermaals onderscheiden schrijver.

Mirjam Brandenburg (1970) debuteerde in september 2012 met de verhalenbundel ‘Vondelingen’. Ze studeerde politicologie in Amsterdam en werkt bij de rijksoverheid. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek: 'De baby, een baringsroman'.

Thomas Heerma van Voss (1990) studeert sinds 2009 Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 verscheen tevens zijn debuut De Allestafel, bij uitgeverij Augustus. In april 2013 verscheen zijn nieuwe en lovend ontvangen roman: Stern.

(Caroline Ligthart heeft helaas moeten afzeggen. Gelukkig was Mirjam Brandenburg bereid haar te vervangen)


Van alle auteurs, en van de schrijvers uit wiens werk wordt voorgedragen, zijn op de avond boeken te koop. Boekhandel Athenaeum Haarlem is aanwezig met een boekentafel.