Literatuur bij Horizonverticaal:
Schrijvers L.H. Wiener, Jan van Mersbergen, Lucas Hirsch en Joubert Pignon lezen voor

Op zaterdag 23 februari is er een voorleesavond bij Horizonverticaal in Haarlem. Schrijvers L.H. Wiener, Jan van Mersbergen, Lucas Hirsch en Joubert Pignon dragen voor uit eigen werk én uit dat van hun literaire helden.
De voorleesavond begint om 20:30. De deur van Horizonverticaal is, als het meezit, vanaf 20:00 open. Entree bedraagt vijf euro, af te rekenen aan de dan hopelijk geopende deur. U wordt niet thuisgebracht.

L.H. Wiener leest… F. Bordewijk en L.H. Wiener
Jan van Mersbergen leest… Cormac McCarthy en Jan van Mersbergen
Lucas Hirsch leest… Allen Ginsberg, Lucebert, Gerrit Kouwenaar, Sirkka Turka en Lucas Hirsch
Joubert Pignon leest… Richard Brautigan en Joubert Pignon

Over de auteurs:

L.H. Wiener (1945) is een van Neerlands beste verhalenvertellers. Hij woont en werkt in Haarlem. Na tien verhalenbundels brak hij door met de succesvolle roman Nestor (2002), bekroond met de F. Bordewijkprijs.

Jan van Mersbergen (1971) is auteur van zes romans. Zijn roman Naar de overkant van de nacht werd bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011. Momenteel wordt dit boek verfilmd.

Lucas Hirsch (1975) is dichter te Haarlem. Er verschenen drie bundels van zijn hand bij Uitgeverij De Arbeiderspers. Momenteel werkt hij aan een roman. Hirsch is oprichter van het Haarlemse literaire productiebureau Kleine Revolutie Producties.

Joubert Pignon (Haarlem, 1978) debuteerde eind 2012 met Er gebeurde o.a. niets, een roman in zeer korte verhalen. Momenteel werkt Pignon aan zijn tweede en zijn vierde boek.