LIFE OUT OF BALANCE
Peter Lipton - Godfrey Reggio.

Horizonverticaal heeft de fotograaf Peter Lipton (net afgestudeerd aan de HKU) uitgenodigd voor dit nieuwe concept; een Blitz-Expo. Een korte tentoonstelling waarin de kunstenaar de vrije hand heeft om een combinatie te zoeken met werk van een ander.

De fotoserie die Peter Lipton laat zien is 16086 mi, een selectie uit een enorme stapel foto's geschoten tijdens zijn rondreis door de USA. 32 jaar geleden vertrokken zijn ouders uit Amerika, Lipton is officieel een Nederlander maar blijft gefascineerd door het thuisland van zijn ouders. In zijn foto's zoekt hij naar het contrast tussen natuur en cultuur en daarom is zijn keuze voor Kooyanisqatsi ook zo treffend...
Peter Lipton koos voor een Docu/Film van Godfrey Reggio, Kooyanisqatsi, uit 1982. In de taal van de Hopi-indianen staat Koyaanisqatsi voor "leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven", de film is een uitbeelding van de invloed van het moderne menselijke leven op de wereld om ons heen, geschoten in elkaar opvolgende beeldsequenties, op de muziek van Philip Glass.


Peter Lipton - website
Koyaanisqatsi - IMDB

Onderstaand beeld: Peter Lipton